duminică, 4 august 2019

Floarea vietii si despre Geometria Sacra

       

     Evenimentul Antichitatii a fost descoperirea legaturii dintre numere, forme geometrice si natura. Inteleptii antici atribuiau fiecarui corp platonic cite un element al naturii; astfel tetraedrul era asociat focului, cubul – pamantului, octoedrul – aerului, icosaedrul -apei si in sfarsit, dodecaedrul – universului (acesta reprezenta spiritul, eterul, prana).
    „Universul este o creatie divina, in care rolul omului este sa-si infranga animalitatea si sa incurajeze divinul”. Asa Spunea Pitagora Universul este finit si de forma DODECAEDRICA .    Si  uite asa descoperim Geometria Sacra care  poate fi descrisa ca un sistem de credinte care atribuie o valoare religioasa sau culturala, pentru multe forme care exista in spatiu si timp.    "Divinitatea  geometrizeaza prin intermediul sunetului  " ...spunea tot Pitagora   Discipolii acestuia au descoperit constructia matematica a tetraedrului, a octoedrului, a dodecaedrului si a icosaedrului. Pastrarea secretului descoperirilor matematice functiona ca un juramant. Cel ce il incalca era tratat de catre colegi ca fiind mort. I se ridica chiar si un monument funerar.


 Tetraedru          4 fete, 6 muchii si 4 colturi; 

 Hexaedru (cub)     6 fete, 12 muchii si 8 colturi; 

 Octaedru           8 fete, 12 muchii si 6 colturi; 

 Dodecaedru         12 fete, 30 muchii si 20 colturi; 

 Icosaedru          20 fete, 30 muchii si 12 colturi.


   Un tor este prima forma care apare din tiparul Genezei si este o forma absolut unica printre toate celelalte care exista.Arthur Young este cel care a descoperit ca aceasta forma se compune din sapte regiuni, care se numesc “harta celor sapte culori”. Aproape orice carte de matematica prezintã torul si mentioneaza aceasta harta a celor sapte culori.   Un tor, este o formã unica, în sensul ca aceasta se aduna în el însusi spre centrul sau, sau se desface, atât spre interior, cât si spre exterior. Nici o alta forma din natura nu poate face aceasta sau ceva asemanator.                   „La început a fost cuvântul”.   Cand invataturile geometriei sacre sunt folosite pentru a arata adevarul antic ca viata apare din acelasi tipar, putem vedea foarte clar ca ea apare din aceeasi sursa. Atunci o intelegere mai larga a universului ni se dezvaluie si descoperim ca toate aspectele realitatii sunt sacre. Intelegerea adevarurilor simple ale Geometriei Sacre ne conduc catre o evolutie in constiinta si deschiderea inimii ca fiind urmatorul pas in procesul evolutiei umane .           

                           FLOAREA VIETII




      Floarea vietii este numele unei figuri geometrice care este compusa din cercuri egale, suprapuse, care formeaza un pattern sub forma unei flori .Cea mai comuna reprezentare  este asemanatoare cu structura unui hexagon , inconjurat de un cerc larg .       Dupa ce au purtat amulete in forma florii vietii, oamenii au raportat schimbari in structura lor interioara – batai mai rapide ale inimii, visuri profetice, iluzii, viziunea realitatii asa cum este si eliberarea de frici indelungate.

#Floarea Vietii # Pitagora # Sacralitate # Spiritiualitate
#Geometrie # Univers

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu