duminică, 13 martie 2016

despre 13 a lui martie si despre viata

hotarasem sa fie intre noi.Fara exagerari pe facebook.Pompoase urari si exagerari ipocrite.De ochii lumii ...sa vada lumea...sa ne stie facebookul.Oarecum  , pentru ca asta ma irita cand deschid pagina uneori. Dar ...a fost o asemanare si o schimbare , pe care eu , numai eu am stiut-o. :) 
Viata omului e ca o calatorie cu o corabie pe un ocean nesfarsit , in aparenta.Daca privesti  in zare , nu in adancuri , intotdeauna  acolo vei zarii un mal, o insula , un continent. Sa poposesti sau sa debarci pentru totdeauna.
Ziua aia de 13 martie 1993 a fost atat de stranie.Ciudata si binecuvantata zi.
O sarcina cu o nastere peste termen.O cazatura in baie...o sansa la viata. Un  copil strangulat cu propriul cordon , intoxicat cu lichidul care-i fusese casa...o nastere grea si impusa.Grabita de circumstante. Un strigat  la viata , ca o piesa dintr-o opera , in care ea triumfa. O doctora beata la propriu si la figurat. Inspaimantata ca ceva nu era ok...dar fericita ca s-a mai nascut o cantareata...
Si acelasi gri pe cer. Chiar si urme de zapada pe drumuri. Asta a fost saptamana  in care  deveneam mama pentru prima si ultima oara. Eram  rapusa fizic , dar atat de fericita  dinlauntru...In pofida  celor 1000 de motive care m-a intristau, eu imi aduceam pe lume minunea.Si ma bucuram , si speram, si ma incurajam.
13  zi cu ghinion...nahhh  E un numar cu care trebuie sa te imprietenesti. Sunt 23 de ani deja ,in care ziua asta mi-a adus aminte ca trebuie sa deschizi ochii sa vezi cat de binecuvantat esti. 23 de motivatii sa merg inainte, 23 de zile in care sa sarbatoresc viata , 23 de zile in care Divinitatea a prins  contur si s-a uitat la mine prin ochii copilului meu.
                                           
Azi a fost iar nor  si cerul nu a vrut sa-si arate nici Soarele , nici albastrul.Dar mi-am adus aminte de o lectie a unui monk  budhist la un curs de astrologie.Cand vrei sa ajuti ceva , chiar si cerul...daruieste lumina si numeste pentru cine.Si am scris SOARE pe o lumanare , ISABELA pe alta si VIATA pe alta. Am cerut iertare cerurilor pentru toate, gandite sau vorbite .Am cerut binecuvantare cerurilor pentru toti si toate.Si tot ce am indraznit sa mai spun a fost ....faca-se voia ta!  Am stiut ca o sa fie bine ...un suflet conectat  simte intotdeuna cum o sa fie. 
Si a iesit Soarele...chiar si pentru cateva ore , cerul mi-a ascultat ruga.Si eu i-am inteles griul si intristarea. Ca sa ne putem bucura de albastrul si albul cerului insorit  , sau de negrul noptilor instelate , trebuie sa cunoastem  griul trist.Starea de neclar , nesiguranta , nefericire . Sa putem compara si realiza cat de bogati suntem uneori. 
Te-ai nascut intr-o zi de 13 a unui martie gri si trist. Ca sa aduci bucurie si Soare in viata mea...sa deschid in fiecare zi de 13 ochii si sa vad ca nu exista numere  cu ghinion si situatii fara sanse de izbanda. Te-ai nascut sa ma faci sa vad...si cumva inseamna ca esti lumina ochilor mei .
Binecuvantata fi copila mea !
                           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu