duminică, 22 ianuarie 2017

Astrologia este o poveste

sa credem sau nu in astrologie ?
     :) am vrut demult sa scriu despre subiectul asta.Pentru ca am primit multe zambete si  replici sarcastice in cei 13 ani de cand m-am imprietenit cu cerul. Este inutil sa te bagi in contradictii pe tema asta. Asta e alta chestie importanta pe care am invatat- o ! Nu te angrena in discutii cu persoane care nu sunt capabile sau deschise sa le poarte. Miros deja cand cineva incearca din prima sa ma convinga ca nu e cum cred eu. Nu neaparat pentru ca ceea ce cred eu este ok. Dar stilul asta de a  naruii credinta cuiva din fasa, fara a asculta persoana ma ucide din prima ...si dezertez de la discutie.
      Sa revin la ...astrologieee!
     Care e prima intrebare care mi se pune si argumentul cu care incearca cate o persoana sa ma corupa ?Cine poate dovedii stiintific efectul planetelor asupra vietii si destinelor noastre pentru ca nicio predictie nu este 100% realizabila.  Pai vezi tu ...omule care ma pui la zid, uiti ceva esential.ASTROLOGIA nu este o stinta.Este o arta a interpretarii ! Pe baza unor stinte numite ASTRONOMIE , GEOMETRIE, FIZICA SI MECANICA ASTRALA , ISTORIE , RELIGIE SI MITOLOGIE  si multe alte "condimente" stiintifice pe care trebuie sa le ai la purtator si sa le adaugi in potiunea magica. Prin urmare , trebuie sa ai niste cunostinte in domeniile astea, sa studiezi  si sa fi updatat cu tot ce apare.Sa ai mai presus de orice  darul viziunii si revelatiei antrenat .sa fi prezent in harta aia pe care o traduci omului .SA FI CONVINS CA CEEA CE VEZI ESTE CORECT SI MAI ALES SA ITI PLACA!           Totul in Universul asta se rezuma la energie.Orice cuvant , gest , actiune poarta amprenta ta.Il faci cu drag...asa este transmis.Il faci din obligatie sau fara suflet...iese lumea in care traim azi.Un dezastru !!
                                                       
           Dar hai sa va explic ceva, care m-a motivat in acest domeniu . Nu contest faptul ca sunt multi astrologi de carton la tot pasul. Sunt si multi mecanici de carton , si multe vedete sau oameni de carton in lumea asta. Eu am pus intotdeauna problema altfel...ANALOGIC! Asa cum Osho m-a invatat sa inteleg viata . Prin analogie!
         Locuim pe o planeta , una din multele stiute sau nestiute ale unui sistem solar.Deci ne raportam la o Stea Mama...asa ii zic eu.Desii astrologia atribuie Soarelui energie masculina.Deci, analogic vazand chestile, suntem ca o mare familie, cu un "sef de trib" care ne ghideaza ( toti ne invartim in jurul lui) si ne protejeaza ( fara lumina si caldura nu ar fi posibila viata) .Continuam povestea...ca in orice familie , chiar daca avem aceeasi sursa sau potentiator de energie ,  mergem pe drumuri separate , avem varste diferite , forme si tipuri de personalitati ( energii) diferite.  
        Darrr....oriunde am fii, ne simtim unul pe altul.Ne intuim , ne auzim cateodata , ne vedem sau ne influentam.Adica , ca orice frate sau sora , chiar daca nu ne vedem perioade de timp ,ne auzim , comunicam , interactionam cumva .
          Vreun sceptic m -ar intreba acum :De unde sti tu ca e asa? Mr . Stie Tot...dar tu de unde stii ca nu e asa?!
        Extindem analogia...cu un exemplu oarecare. Mergem pe o strada , chiar si intr-un oras aglomerat.Cu multi oameni in jur .Unul poate ne da un cot...il simtim ca si durere fizica, il si privim, ca interactiune vizuala si probabil ii si transmitem o "binecuvantare " in gand , daca nu cumva i -am transmis -o verbal. Practic...mergeam pe un drum fiecare in directia sau viata lui...ne-am lovit , ne-am transmis, ne-am "afectat" unul pe altul. Si tot in momentul ala ,undeva pe o alta strada , un escavator ,face un mare taraboi.Nu il vedem , deci lipseste interactiunea vizuala.Dar il auzim pregnant , ne deranjeaza, instinctiv ne uitam spre directia de unde vine zgomotul , desii stim ca nu il putem vedea. DAR STIM CA ESTE ACOLO ! Ne-a "afectat" energetic. Indiferent ca il vedem sau nu.Sau ca il cunoastem sau nu.Cam asa e si cu sistemul nostru.Daca Pluton sau Marte , nebunaticii sistemului fac taraboi  ,suntem agitati si cu tendinte de rautate , agresivitate pentru ca asa dorim sa le raspundem lor...asta e tipul de vibratie transmisa , pe care p percepem / primim  si o dam mai departe semenilor.
           Astrologia nu imi ofera certitudini.Doar directii spre care sunt predispus sa merg , situatii in care pot ateriza , povesti pe care le pot traii. Nu-mi poate demonstra niciun astronom ( astia sunt foarte vehement impotriva astrologiei) , ca acel corp ceresc imens ca masa si puternic ca si energie , nu imi transmite ceva vibrational.Sau ca nu ma afecteaza energetic. Ca si escavatorul sau omul de pe strada. 
        Interfata acestui Univers vazut de mine este una cu multe retele de transmitere si transformare  a energiei .Suna foarte tehnic ,ca si cum tot Cosmosul asta ar fii un calculator gigant care deruleaza programe la infinit. Dar chiar si in cazul asta...nu e  extraordinar sa fii parte din orice program ?!Si sa intuiesti ca esti.Sa stii ca ,acolo, in oceanul ala de stele si corpuri ceresti , te misti si tu si existi cumva intr-un program anume.
          Am si eu o intrebare  de pus acelor sceptici si pragmatici ai lumii astea. Si pictura e o arta a interpretarii...si nu poate  dovedii nimeni ca Monalisa a existat fizic. Dar ea EXISTA pe o panza celebra. EXISTA ! Monalisa exista! Si David a lui Michelangelo exista desii, nimeni nu poate dovedii ca eroul, ca si persoana a existat candva .Si Dumnezeu /Allah /Issus / Fecioara Maria si toti Arhanghelii exista in credinta noastra si pe peretii monumentelor noastre...desii nu a demonstrat nimeni niciodata  fizic, ca i-a intalnit. Si cu toate acestea tot ce am enumerat eu aici ,bucura sufletul , ochiul si viata noastra dintotdeauna. Ne da o motivatie , o viziune ,o speranta de a merge mai departe. Arta este sacra prin definitie si daca cineva imi va spune acum ca ,daca eu ii zic ca Jupiter ii indeplineste o dorinta, nu e fericit sau increzator....inseamna ca e lipsit de inspiratie si credinta.
          Poate ca in urma celor citite  unii vor zice...reiese ca astrologia este ca o poveste de noapte buna ,spusa unor copiii , care spera ca eroii aia exista si povestea e reala. Pai ajungem la adevarul grait prin glasul unui copil.Realitatile nu sunt create din intentie gandita si apoi indeplinita?
                                       
DA ...Astrologia este o poveste ! Povestea mea , a ta si a fiecaruia ; gandita si povestita acum multe existente .Dar care se materializeaza acum .Nu iti esti strain asa cum nici povestea nu e noua.Pentru ca tu esti regizorul ei si tot tu o interpretezi. Si ca un actor profesionist, lasi deoparte celelalte piese in care ai jucat si empatizezi cu povestea actuala. Mai ai scurtcircuite cateodata in ADN ul spiritual...acele deja vuu ri, in care flash uri din alte vietii ti se afiseaza pe retina. Dar nu confunda povestile :) 
Astrologia asadar...este alfabetul povestii tale de viata. Canalul prin care ti se aduce aminte directia , lectia sau misiunea pentru care ai venit pe Pamant.Este o arta , un instrument in mana ta , la indemana ta si oricui o respecta ca atare.Daca a fost revelata ca arta...foloseste-o ! Si nu uita sa crezi in ea...si in povesti ! :) DAR ...ai grija ce poveste inventezi ! Pentru ca s-ar putea in alta existenta sa te trezesti  jucand rolul principal !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu