duminică, 28 iunie 2015

Iubesc viata!

Multumesc tie  VIATA , ca mi-ai dat suflul si toate cele de cuviinta sa ma intorc mereu la mine si sa -mi spun....esti un OM bun! Pentru ca sunt si nu -i o lauda.
Multumesc ca gratie iubirii si suferintelor , umilintelor , lipsurilor si multor alte sentimente aparent frustrante , nu ma lasi sa  pic in "huzurul" cel lumesc , ci ma provoci sa ma luminez si sa ma intorc mereu si mereu spre mine insami, exact cum intorci o manusa pe dos, si sa -mi spun....sunt mai buna decat las sa se vada!Altfel poate as fi fost "ceva" inert , inept, fara fond si fara sens , fara simtire si fara afect.Dar mai ales fara CONSTIINTA!
....mi-am dat seama ca , daca ar fi sa merg numai pentru mine  la o biserica sau un locas de cult , oarecare , pentru purificare sau reuniune...nu as face-o! Dar o fac instant pentru copilul meu , pentru un suflet in deriva si suferind, pentru altcineva...Fara sentimentul de obligatie , de raspundere sau corvoada.Pur si simplu , cand simt ca nu sta in mainile mele, ma imbrac si plec la drum, decisa, fara sa cracnesc.
Azi , m-am reintors intr-un loc drag mie ...nu dau nume , o biserica catolica a orasului meu.Am simtit toata saptamana ca lucrurile scapa de sub control, ca ma clatin si eu si cele cateva suflete din zona mea afectiva.Ca sa oferi sprijin, trebuie sa fi tu insati in picioare.Si stau ...no matter what comes in my way!!
                                                     

Nu exista coincidente....exista conjuncturi si situatii perfecte pentru progresul tau! Semnele sunt peste tot , marcaje din astral care  mai au un pic si urlaaa la noi...priveste -ne , simte-ne , folosete - te de noi !!! Hellooooo...
Am ajuns exact in momentul in care , conform ritului si liturghiei lor, isi dadeau mana unul altuia  si cu zambete largi salutau cu un cuvant tare drag mie:PACE !Si instant mi s -a luminat sufletul. Ca si cand deschizi usa unui strain in ceas de neliniste si el, natural si binevoitor iti intinde o mana si iti daruieste PACEA , impachetata in cel mai frumos zambet cu putinta. Magie....asta e magia reala! Sa faci sufletele sa orbeasca de bine si sa fie "blank" la greutati.                                                              
Am stat acolo atat de linistita, am pus in rugaciuni toate gandurile mele bune, am numit toate sufletele mele dragi si am realizat  ca e inutil  sa enumar nume. M- am rugat pentru noi toti , "fara numar" , vorba "trubadurilor" locali.M -am rugat si pentru oamenii care imi doresc raul, pentru ca numai sufletele in deriva  pot dorii asa ceva.Si nu doresc pierderea niciunui suflet.
Langa Icoana Sfantului Anton m-am oprit la urma, dupa ce puhoiul de credinciosi s-au retras.Aveam o vorba sa ii spun.Adanca!
                                                         
Am privit iarasi cunoscuta pictura relaxata, am focalizat crinul si apoi  pruncul.Si chipul pruncului a luat mai intai chipul copilului meu si am simtit ca ma topesc pe picioare de dor .Si apoi a luat chipul unei cunostinte , trista dar cu speranta in ochisori.Si am stiut imediat ca eu sunt un semn pentru ea si ea e o pagina frumoasa pentru mine.
Am inchis ochii si am multumit iarasi Vietii si celui care a creat-O !Pentru ca pot simti si percepe frumos , fara sa ma plang , existenta ! Pentru ca stiu si am putinta sa rezonez frumos cu orice  exista pozitiv si salvator in lume. Am bagat o suma oarecare in cutia milei si cand a vrut sa-mi dea restul am oprit-o...i-am cerut de toti banutii lumanari albe , cu care am umplut cutia de afara...as fi aprins lumanari si pe drum si le-as fi infipt in parcuri.Atat de fericita eram si atat de multa lumina imi doream sa dau.Toturor si oriunde!
                                                             
M-am intors agale acasa, pe strazile unde ploaia dadea un perdaf urbei mele dragi.Atat de linistita , atat de fericita ...si atat de impacata cu tot ce ma inconjoara.Fara frica , fara griji si fara nici o virgula la rezultatul de final ,unde ecuatia este viata.
 Iubesc viata...acesta e cel mai cert sentiment care ma reprezinta!
                                                             

Un comentariu:

  1. Superb amalgam de sentimente. Esti un OM BUN! Dar mai presus de toate, esti un om care isi intinde mai mult decat o mana, se dedica toata pentru ajutorarea sufletelor necajite. Te iubesc Omule si multumesc sortii ca mi te-a pus in cale!

    RăspundețiȘtergere